Companii

Sorana Baciu părăseşte boardul Romgaz la un an de la preluarea mandatului

La finalul anului trecut, Sorana Baciu a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei.

La finalul anului trecut, Sorana Baciu a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei.

Autor: Roxana Petrescu

02.02.2016, 00:05 733

Sorana Baciu, cea care la finalul anului trecut a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei, entitate condusă de Costin Borc, şi-a depus mandatul din funcţia de administrator al Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, la aproape un an de la preluarea acestei funcţii.

„Consiliul de administraţie al Romgaz ia act de notificarea doamnei Sorana-Rodica Baciu privind renun­ţarea la mandatul de administator şi constată eliberarea postului de admi­nistrator al Romgaz care devine efectivă începând cu data de 22 februarie“, a anunţat ieri compania.

Sorana Baciu nu a putut fi contactată pentru detalii suplimentare în legătură cu această decizie. Ea a preluat funcţia de administrator al Romgaz în ianuarie 2015. Înainte de a intra în boardul Romgaz, ea ocupase timp de şapte ani funcţia de director de strategie al OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Totodată, ea deţine şi un business propriu, Acgenio, o firmă de consul­tanţă în business axată mai ales pe companiile mici şi mijlocii.

La finalul anului trecut, Sorana Baciu a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei, la propunerea noului ministru Costin Borc. Printre cele mai importante companii din sub­or­dinea Ministerului Economiei se nu­mără transportatorii de electricitate şi gaze Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN), combinatul Oltchim (OLT), pro­ducătorul de arme Romarm şi constructorul de elicoptere IAR Braşov (IARV). Ea este absolventă de ASE, unde a obţinut o diplomă de masterat în relaţii eco­nomice internaţionale, însă ea deţine şi o diplomă de master în management de la McGill University din Canada. De-a lungul carierei, Sorana Baciu a mai lucrat pentru ING (în perioada 1997-2001 şi 2002-2004), dar şi pentru Porsche Bank România, unde a fost deputy general manager timp de aproape patru ani.

Sorana Baciu a lucrat şapte ani la Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa energiei, în funcţia de director de strategie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO