Companii

Sortilemn Gherla trimite în şomaj tehnic peste 900 de muncitori

Sortilemn Gherla trimite în şomaj tehnic peste 900 de...

Autor: Vasile Măgrădean, Andreea Tobias

11.01.2016, 13:47 2172

Reprezentanţii Sortilemn Gherla au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că problemele vor afecta şi alţi întreprinzători locali cu care firmele din grup au relaţii de colaborare şi care, la rândul lor, ar putea trimite în şomaj tehnic 50 de persoane.

"Din lipsă de materii prime cauzată de vânzarea de masă lemnoasă de către Regia Naţională a Pădurilor cu preţuri majorate nejustificat, vom fi nevoiţi să trimitem, în luna martie, în şomaj tehnic peste 900 de angajaţi. Acest lucru va afecta direct şi alţi întreprinzători locali care ne furnizează diverse materiale şi servicii şi care, la rândul lor, vor trimite în şomaj tehnic alte 50 de persoane. Activitatea de bază se va putea relua probabil doar în luna octombrie, dacă se vor lua măsuri de către Guvern. Problema mai gravă este că avem comenzi de onorat şi, în acest context, există riscul să pierdem clienţii care vor merge în ţări cu stabilitate în acest domeniu", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, situaţia a apărut după ce RNP a stabilit, printr-o decizie din noiembrie 2015, ca unele preţuri de plecare pentru masa lemnoasă pe picior, în cadrul licitaţiei pentru anul 2016, să depăşească cu până la peste 300% preţurile stabilite printr-o decizie din 2010.

În opinia reprezentanţilor Sortilemn Gherla, Guvernul ar trebui să intervină şi să anuleze ordinul care "majorează nejustificat" preţurile la masă lemnoasă, întrucât decizia RNP "afectează întreaga industrie a mobilei din România".

Grupul de firme Sortilemn Gherla, din care fac parte SC Sortilemn SA, SC Becker România SRL şi SC CH Industrial Prod SRL, activează în domeniul prelucrării superioare a lemnului în mobilier, 99% din producţie fiind destinată exportului în ţări precum Norvegia, Suedia, Germania, Canada.

Firmele au, în total, un număr de 1.580 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO