Companii

Spicul a ajuns în faliment şi cu fabrica scoasă la vânzare

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Gabriel Razi

07.04.2015, 00:07 4274

Spicul, producător din industria de panificaţie, cu o istorie de 160 de ani, a ajuns în faliment după patru ani de insolvenţă, iar fabrica din localitatea Rudeni, Ilfov, este scoasă la vânzare la un preţ de strigare de 4,5 mili­oane de euro.

„Strategia noastră este să vindem o fabrică ce poate fi pornită în ziua ur­mătoare şi nu active imobiliare“, a declarat pentru ZF Cristian Răvăşilă, director al PwC, lichidatorul producătorului de panificaţie.

Fabrica din Ilfov are linii de producţii de pâine, pas­te, amidon şi gluten şi echi­pamente pentru producţia clătitelor. Declinul producătorului a început după ce a renunţat pentru 17 milioane de euro la fabrica şi terenul pe care le deţinea în Capitală în apropierea magazinului Carrefour Orhideea. Compania a decis relocarea în afara Bucureştiului, dar a întâmpinat dificultăţi operaţionale şi în 2011 a cedat şi a cerut insolvenţa sub presiunea pierderilor, datoriilor şi lipsei de lichidităţi.

Spicul a fost în întreaga sa istorie de după 1990 un jucător cu ambiţii la nivelul Bucureştiului sau cel mult regionale, fără să ajungă niciodată să se lupte cu Vel Pitar, Boromir sau Titan, liderii industriei de pani­ficaţie.

Afa­cerile companiei Spi­cul nu au depăşit niciodată 10 milioane de euro, iar afacerea a fost controlată de omul de afaceri Gheorghe Ilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO