Companii

Spitalul austriac WPK: 20% dintre pacienţii străini sunt români

Spitalul austriac WPK: 20% dintre pacienţii străini...

Autor: Georgiana Mihalache

23.02.2017, 00:04 475

„În Austria, medicina privată trebuie să lupte mult mai mult decât în România ca să poată să îşi atragă pacienţii.“

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private austriece, care are reprezentanţă şi pe piaţa românească din noiembrie anul trecut, se uită spre ţările din Europa de Est pentru a atrage pacienţii care au nevoie de îngrijire medicală, potrivit Emei Diea, şefa departamentului de relaţii internaţionale şi marketing la WPK.

„Bulgaria este următoarea pe listă pentru a comunica cu pacienţii de acolo, încă nu am luat decizia de a deschide un birou neapărat. Începem să comunicăm, să ne prezentăm. După care Serbia şi Mace­donia, partea est-europeană. Cererea este mare, ne vin pacienţi din Europa de Est fără să facem nimic. În momentul în care mai mergi puţin către ei şi începi să fii mai apropiat, este o transformare funda­mentală“, a spus Ema Diea.

WPK a înregistrat vânzări de 70 de milioane de euro în 2016 la nivel de grup, din care fac parte businessul cu spitalul, un centru pentru persoanele vârstnice şi un business cu medicamente şi farmacii, care activează pe pieţele din Cehia şi Austria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO