Companii

Spitalul privat Sf. Sava din Iaşi a avut afaceri cu 7% mai mari anul trecut

Spitalul privat Sf. Sava din Iaşi a avut afaceri cu 7%...

Autor: Georgiana Mihalache

04.12.2017, 00:06 632

♦ Unitatea medicală privată ocupă locul al treilea în topul celor mai mari spitale private după numărul de paturi.

Spitalul privat Sf. Sava din Iaşi a ra­por­tat anul trecut afaceri de 11,5 mil. lei (2,5 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice de pe site-ul ministerului de Finanţe. Acesta este al cincilea an de funcţionare a spitalu­lui, care a ajuns anul trecut la 178 de angajaţi.

Unitatea medicală privată ocupă locul al treilea în topul celor mai mari spitale private după numărul de paturi, cu 225 de paturi, clasament furnizat de Ministerul Sănătăţii, la solicitarea ZF. Pe primul loc se află Sanador, cu 365 de paturi, urmat de MedLife, cu 293.

Spitalul Sf. Sava a fost înfiinţat în 2011, după o investiţie de 5 milioane de euro, iar peste 70% dintre venituri vin din contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. La un an de la înfiinţare, acţionarii Sf. Sava au realizat o investiţie de 1,7 milioane de euro în centrul Recumedis, o secţie de recuperare medicală, iar în 2014 au deschis o altă secţie de îngrijiri paliative, Centrul Sf. Anton, pentru 1,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO