Companii

Spumotim Timisoara si-a bugetat vanzari in crestere cu 10% si asteapta semnarea unui contract cu Ford

02.02.2010, 23:08 280

Producatorul de spume poliuretanice Spumotim din Timisoaramizeaza in acest an pe o crestere a vanzarilor cu 10% fata de 2009,pana la 25 de milioane de euro, in conditiile in care actionarii auprins in bugetul pe acest an si un eventual contract cu Ford.

"Estimam ca vom realiza in acest an o cifra de afaceri de 25mil. euro, pe fondul cresterii pietei de spume poliuretanice cu8%-10% fata de 2009 si a discutiilor avansate cu Ford in vedereademararii unei colaborari cu fabrica lor din Romania", a declaratpentru ZF Transilvania Ioan Seiman, director general alSpumotim.

Reprezentantii Ford Romania au anuntat la inceputul anului caspera sa semneze contracte cu furnizori romani de componente autosi ca intentioneaza sa utilizeze serviciile a cat mai multoroperatori locali.

Semnarea unui contract cu Ford ar determina compania timisoreanasa mai angajeze in jur de 120 de oameni, in conditiile in care inprezent numarul de angajati ajunge la 600 de oameni.

Anul trecut afacerile companiei din Timisoara au fost sustinutein proportie de 43% de domeniul auto, restul vanzarilorrealizandu-se din productia de spume poliuretanice flexibile pentrumobila si incaltaminte. Dupa un regres al vanzarilor inregistrat inprimul trimestru din 2009, afacerile Spumotim au inceput sa-sirevina, inregistrandu-se pe final de an un avans de aproximativ 12%fata de 2008.

Spumotim a investit in 2009 aproximativ 2,5 milioane de euro inretehnologizare si intentioneaza ca in acest an sa continueinvestitiile, in acest sens fiind alocat un buget de aproximativ1,5 mil. euro pentru achizitionarea de noi instalatii. Principaliiclienti ai companiei sunt firmele din domeniul auto AutomobileDacia-Renault si Johnson Controls.

Compania Spumotim a fost infiintata in anul 1971, iar in 1994 afost privatizata prin metoda MEBO, avand in prezent mai multiactionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO