Companii

Stan Tîrnoveanu, ZRP Insolvency: În reorganizarea de grup nu e niciun obstacol legal

Stan Tîrnoveanu, ZRP Insolvency: În reorganizarea de...

Autor: Corina Mirea, Andrei Cîrchelan

19.02.2015, 11:45 246

Reorganizarea în mai multor companii din cadrul unui grup poate fi făcută fără niciun obstacol legal, însă ea presupune constrângeri de altă natură, cum ar fi fluxul de producţie, a declarat Stan Tîrnoveanu, managing partner al ZRP Insolvency.

„Avem o singură instanţă competentă în procedure de insolvenţă, ceea ce este bine. Avem un singur judecător, este iar o soluţie optimă şi, pe cât posibil, un singur administrator judiciar. Coordonarea este posibilitatea ca aceste societăţi să se finanţeze reciproc (dintr-un grup)”, a declarat Tîrnoveanu, adăugând că atunci „când vorbeşti despre mai multe societăţi din cadrul grupului – dacă am două societăţi, trei în insolvenţă pot fuziona? Este posibil, da, nu e nici un obstacol legal. Eşti constrâns de câteva elemente – fluxul de producţie, spre exemplu”.

Potrivit acestuia, există o mare neîncredere în instituţii cu privire la proceduri pe care nu le-au aplicat. „Trebuie să le explici că se creează oportunităţi. (...) Reorganizarea presupune creativitate, curaj şi onestitate. Doar aşa poţi convinge un creditor că ceea ce faci este absolut în regulă, că este protejat şi interesul lui din punct de vedere juridic.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO