Companii

Starbucks va deschide, în complexul de birouri Novo Park, a zecea cafenea din România

Starbucks va deschide, în complexul de birouri Novo...

Autor: Cristina Cuncea

21.07.2014, 13:08 374

Cel mai mare lanţ de cafenele din lume a închiriat 200 de metri pătraţi în complexul de birouri Novo Park, la parterul clădirii D, având acces direct din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, unul din principalele bulevarde din Bucureşti.

"Atragerea Starbucks în complexul de birouri Novo Park este o reuşită importantă pentru cei peste 8.000 de angajaţi care lucrează în clădirile noastre, precum şi pentru ceilalţi angajaţi din zona Pipera", a declarat Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development.

Novo Park este format din şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de aproximativ 75.000 mp închiriabili şi cuprinde 1.100 de locuri de parcare. Printre chiriaşii Novo Park se numără Hewlett-Packard (HP), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft şi UniCredit.

"Lanţul de cafenele Starbucks este într-o continuă extindere în România, iar deschiderea unei unităţi într-unul din cele mai mari parcuri de birouri este o decizie strategică. Am ales Novo Park datorită faptului că se află într-o zonă de business foarte bine dezvoltată. În plus, se bucură de un acces excelent din două artere principale: Bulevardul Dimitrie Pompeiu şi strada Fabrica de Glucoză", a declarat Petko Zahariev, acţionar al companiei care deţine franciza Starbucks în România.

Genesis Development a dezvoltat parcurile de birouri West Gate şi Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A.

Starbucks are peste 20.000 de cafenele în 65 de ţări şi este cunoscută ca fiind cea mai importantă marcă de cafea din lume.

În aprilie 2007, Starbucks a intrat pe piaţa din România, deschizând prima cafenea din Europa Centrală şi de Est, ca rezultat al unui joint-venture încheiat cu partenerul său european, grupul elen Marinopoulos.

Ziarul Financiar a scris în ediţia de luni că Marinopoulos au pierdut franciza lanţului de cafenele în România, brandul fiind adus acum de un joint-venture între mai mulţi antreprenori bulgari şi compania-mamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO