Companii

Veşti bune pentru cei care vor să îşi înceapă o afacere: statul vrea să acorde împrumuturi fără dobândă şi scutiri fiscale pentru "business angels"

Veşti bune pentru cei care vor să îşi înceapă o...

Autor: Alexandru Moise

07.10.2014, 18:01 2681

Facilitatea este inclusă într-un proiect de lege aprobat marţi de Guvern.

Ministrul a explicat că, în literatura de specialitate, acest tip de investitori sunt cunoscuţi sub denumirea de "business angels".

"Proiectul de lege are ca scop stimularea fiscală a investitorilor individuali în vederea realizării de investiţii în întreprinderi nou-înfiinţate din categoria societăţilor cu răspundere limitată (SRL) prin acordarea de facilităţi fiscale pentru investitorii «business angels», în scopul de a fi încurajaţi de a sprijini financiar şi managerial start-up-urile care le suscită interesul de afaceri", a anuţat ministrul.

Totodată, el a precizat că proiectul de lege îşi propune crearea cadrului legal privind finanţarea şi unele facilităţi fiscale.

"Finanţarea se realizează în doi paşi. Pe de-o parte, se cesionează părţile sociale printr-un SRL, după care se acordă acel împrumut fără dobândă, business angel-ul având scutiri pentru ceea ce înseamnă veniturile sub formă de dividende pe o perioadă de trei ani, dar nu mai mult decât echivalentul sumei pe care el a acordat-o drept împrumut, şi scutire de impozit pentru diferenţa pozitivă dintre preţul de vânzare şi preţul de cumpărare, rezultată din transferul dreptului de proprietate asupra părţilor sociale obţinute de cesionar", a mai spus Jianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO