Companii

Ştefan Gadola, EnergoBit: Vă susţin cu mare plăcere, mesajul trebuie să ajungă la Guvern

Ştefan Gadola, EnergoBit: Vă susţin cu mare plăcere,...

Autor: Andrei Cîrchelan

26.11.2014, 17:05 766

Ştefan Gadola, vicepreşedintele executiv şi unul dintre fondatorii EnergoBit, unul dintre cei mai mari furnizori de echipa­mente şi servicii pentru do­me­niul energetic cu afaceri de 176 mil. euro anul trecut, spune că statul ar trebui să scutească de impozite sumele investite.

„Vă susţin cu mare plăcere, iar primul loc în care ar trebui promovat acest mesaj este Guvernul. Prima măsură la care mă gândesc pentru stimularea unei creşteri anuale de 5% este scutirea de impozit pentru sumele investite”, a mai spus Gadola.

Potrivit acestuia, în momentul în care a fost introdusă legea zonelor defavorizate, în 1999, EnergoBit a construit o fabrică la Jibou, în judeţul Sălaj, une „lucrurile au mers excelent”. Azi, însă, nu mai există astfel de stimulente, iar economia merge în direcţia greşită.

„Problema nu este că ţările din vest sunt în faţa noastră ci că România merge în direcţia opusă. Nu ai cum să ai creştere economică atâta timp cât economia nu funcţionează deloc bine şi corupţia e răspândită”, a mai spus Gadola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO