Companii

Steilmann a inchis cinci magazine

06.08.2009, 18:40 439

Steilmann Bukarest, unul dintre primii cinci jucatori din industria textilelor dupa cifra de afaceri si printre primii intrati pe piata locala, in 1992, a inchis de la inceputul anului cinci unitati, dintre care doua in Capitala si cate una in Bacau, Baia Mare si Sibiu.

"Este adevarat ca in magazine clientii vin mai rar si cumpara mai putin, dar vanzarile nu au scazut foarte mult. Daca pana sa inceapa criza aveam o politica de expansiune, acum avem una de prevenire, de aceea am luat decizia de a renunta la unele spatii", a declarat Codrut Silvasanu, director de marketing al retelei Steilmann.

Numarul maxim de angajati intr-un magazin Steilmann se ridica la 4 persoane.

Lantul de magazine, care a rulat in 2008 afaceri de putin peste 20 mil. euro, potrivit estimarilor anterioare ale companiei, mai are 57 de magazine, dintre care unul in Republica Moldova, 11 dintre acestea functionand in sistem de outlet.

Steilmann nu este singura companie care a recurs la asemenea masuri.

Leonardo, cel mai mare retailer pe plan local, cu afaceri de 136 mil. euro din vanzarea de incaltaminte si accesorii, a anuntat recent ca a renuntat la 30 de magazine neprofitabile si la 500 de angajati, urmand ca in perioada urmatoare sa mai inchida alte 20 de unitati daca situatia economica se mentine la nivelul din prima parte a anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO