Companii

Steilmann exporta in Est un format experimentat in Romania

09.12.2004, 00:00 63

Producatorul german de imbracaminte Steilmann a anuntat ca isi va accelera expansiunea anul viitor, dupa ce a reusit sa treaca pe profit dupa mai bine de doi ani de restructurare. Compania isi va extinde prezenta cu activitati de retail pe pietele din Ungaria, Cehia si posibil si Rusia, dupa performanetele puternice pe care le-a inregistrat pe piata romaneasca, potrivit lui Klaus Friedrich, directorul de vanzari al Steilmann.
Friedrich anticipeaza un potential ridicat pentru activitatile de retail in tarile din Europa Centrala si de Est, in perspectiva rezultatelor pe care le-a inregistrat reteaua de vanzari pe piata romaneasca.
"Romania este o tara cheie in strategia Steilmann. Pe langa activitatea de productie, Steilman detine si o retea de peste 50 de magazine in Romania", a declarat pentru ZF Romeo Pomponiu, director general al Steilmann Bukarest Srl.
El nu a dorit sa ofere un volum al vanzarilor realizate prin intermediul magazinelor Steilmann.
"Avand in vedere experienta din Romania, pot spune ca exista un potential in Europa Centrala si de Est pentru retailul cu produse de vestimentatie care sa ofere un bun raport intre calitate si pret", a mai spus Pomponiu.
Cele 50 de magazine Steilmann din Buccuresti si orasele mari din provincie reprezinta cea mai mare retea de magazine de imbrcaminte a unui importator sau producator de pe piata locala.



Oficial in Romania din 1989
Grupul Steilmann, unul dintre cei mai importanti producatori de confectii de pe piata europeana, colaboreaza de mai bine de 20 de ani cu fabrici din Romania, fiind cel mai mare importator de textile in aceasta perioada. Dupa 1989, grupul german a cumparat mai multe fabrici de textile de pe piata romaneasca, activitatile Steilmann in Romania fiind conduse de atunci de Romeo Pomponiu.
In prezent grupul german detine fabrici in Romania la Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Craiova si Sibiu.
Grupul german are in Romania peste 7.000 de angajati, iar cifra de afaceri realizata depaseste, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante, 20 de milioane de euro si un profit net de peste 3 milioane de euro.



Doi ani de restructurare
Dupa doi ani de restructurare grupul german cu sediul in Wattenscheid a anuntat ca a trecut pe profit in acest an. Astfel, pierderile de peste 16 milioane de euro inregistrate in anul trecut s-au transformat in profituri de 5 milioane de euro in acest an, dupa ce timp de mai bine de doi ani planul de restructurare a permis reducerea la jumatate a costurilor.
Grupul german a mutat de asemenea productia catre zone din Orientul indepartat. Cifra de afaceri a grupului german se va mensine si in acest an la aceeasi valoare ca si anul trecut.
Pentru anul viitor, oficialii Steilmann estimeaza "vanzari stabile si o imbunatatire clara a profiturilor".
Tot anul viitor, Steilmann intentioneaza sa isi creasca operatiunile pe care le desfasoara in afara Germaniei, ponderea exporturilor urmand sa creasca de la 53% cat este in prezent la 60%.
Steilmann avea la jumatatea acestui an aproape 1.000 de angajati in Germania si peste 10.000 in toata lumea. Steilmann are subsidiare in tari precum Austria, Canada, Cehia, Elvetia, Franta, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Romania, Suedia, Singapore si Spania. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO