Bănci și Asigurări

Banca Italo Romena a alocat 6,7 milioane euro pentru creditarea IMM-urilor cu garanţii de la stat

Banca Italo Romena a alocat 6,7 milioane euro pentru...

Autor: Raluca Ghinea

17.02.2014, 20:30 249

Banca Italo Romena va acorda credite IMM-urilor de maxim 6,7 milioane euro în cadrul programului guvernamental de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, pentru finanţarea capitalului de lucru, pe o perioadă de doi ani, cu garanţii reduse la jumătate.

Finanţările vor fi acordate în baza convenţiei semnate de bancă cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care acoperă până la 50% din garanţii, se arată într-un comunicat al instituţiei de creditare.

O firmă poate accesa maxim cinci milioane de lei pentru doi ani, având posibilitatea să prelungească contractul cu un an. Banca percepe o dobândă formată din indicele Robor la trei luni (3,64% în prezent) şi o marjă de maxim 3,5% pe an, incluzând toate comisioanele.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980, iar în 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, ulterior devenind în 2000 parte a grupului Veneto Banca, care se situează între primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.

Banca Italo Romena operează în România prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care cinci sunt în capitală.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO