Companii

STK Emergent a cumparat 7% din Bermas Suceava

25.07.2007, 18:31 48

Fondul inchis de investitii STK Emergent, administrat de societatea STK Financial din Cluj, a achizitionat un pachet de 7,05% din actiunile producatorului de bere Bermas Suceava in valoare de 1,7 milioane de euro.
Actiunile subevaluate, dar cu potential de crestere reprezinta principala tinta a STK, care actioneaza ca un fond de private-equity. Pe piata romaneasca mai sunt astfel de fonduri, dar aproape toate au capital strain.
"Am cumparat actiuni Bermas pentru ca sunt subevaluate, compania suceveana are sanse de crestere si potential de castig. Administrarea fondului STK Emergent este activa, orice actiune subevaluata putand deveni o posibila achizitie", spune Nicolae Pascu, presedintele societatii STK Financial. Actiunile producatorului sucevean de bere Bermas, tranzactionate sub simbolul BRM, au crescut ieri la BVB cu 7,32%.
STK Emergent a obtinut in primul semestru un randament al unitatii de fond de 34,5%, in urma plasamentelor realizate in companii de pe RASDAQ.
La inceputul lunii iunie, STK Emergent a cumparat actiuni la Constructii Bihor si Ecopack Ghimbav in valoare totala de peste 15 mil. lei.
SIF Banat-Crisana a scos la vanzare 12,32% din Ecopack Bihor, din care fondul inchis STK Emergent a cumparat 9,9%. Fondul mai detine 28% din Constructii Bihor.
La sfarsitul lunii iunie, STK Emergent reunea 221 de investitori, dintre care 15 persoane juridice si restul persoane fizice, activele nete ale fondului totalizand aproximativ 80 de milioane de lei. Fondul este inchis, astfel incat nu mai pot fi facute subscrieri.
STK Emergent urmeaza sa fie listat la Bursa de Valori in ultimul trimestru al anului.
"In ultimul trimestru al anului va avea loc cel mai probabil listarea fondului STK Emergent la bursa. Principala prioritate este reusita fondului STK Emergent si mai apoi plasamentele pe pietele externe de capital sau lansarea altor fonduri", spune Pascu.
El a lucrat la societatea Broker Cluj pana in martie 2005, pe pozitia de analist. Impreuna cu alti parteneri, Pascu a lansat in acelasi an o societate de administrare a investitiilor, STK Financial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO