Studiul salarial PayWell al PwC România: Nu mai merită să te faci bancher, pentru că salariile din bănci cresc sub media pieţei. În schimb, este bine să lucrezi în industrie, unde sunt creşteri salariale mai mari

12 oct 2017 Autor: Alex Ciutacu

Salariile din sectorul bancar au înregistrat rate de creştere de 2-3% în fiecare din ultimii cinci ani, sub nivelul pieţei şi sub nivelul planificat, arată o analiză a ZF pe baza datelor anuale din studiile salariale PayWell realizate de PwC România.

Salariile din sectorul bancar s-au majorat cu 2,1% în acest an, sub creşterea planificată de 3,3%, conform studiului PayWell realizat de PwC România.

La nivelul mediului privat avansul salarial din acest an a urcat la 5,1%, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

„Încadrarea în cheltuielile planificate este foarte importantă pentru companiile private, întrucât depăşirea acestui plafon poate afecta profitabilitatea şi planurile de investiţii. În 2017 nu s-au înregistrat diferenţe semnificative între majorările de salarii planificate de companii şi cele acordate efectiv“, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

În acest an, companiile din sectorul industrial au operat cele mai mari creşteri de salarii, astfel că ţinta iniţială stabilită la 5,6% pentru industrie a fost depăşită, iar salariile s-au majorat în medie cu 7,5%.

Datele ZF arată că în industria prelucrătoare lucrează 1,1 milioane de oameni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Studiu salarial
, PayWell
, PwC Romania
, salarii
, bancheri
, sectorul bancar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide