Companii

Sub Medlife, afacerile Dent Estet au crescut cu 31% în nouă luni, la 6,5 mil. euro

Cristian Taban, Director Executiv Dent Estet.

Cristian Taban, Director Executiv Dent Estet.

Autor: Cristina Bellu

13.11.2017, 11:17 204

Grupul de clinici Dent Estet, controlat de MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private, şi-a crescut veniturile cu 31% în primele nouă luni ale anului, la aproximativ 6,5 milioane de euro faţă de perioada similară a anului trecut, cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri venind din zona serviciilor prestate în clinicile pentru adulţi(65%), urmată de cele pentru copii şi adolescenţi (29%) şi de laboratorul dentar (6%).

Rezultatele obţinute s-au datorat atât interesului în creştere pentru serviciile stomatologice premium, concretizat printr-o creştere de 14% a numărului total de pacienţi trataţi în cadrul clinicilor Dent Estet în primele nouă luni ale anului cât şi a cererii pentru tratamente complexe şi digitalizate care a determinat o majorare a venitului mediu pe fiecare vizită.

În total, aproximativ 17.500 de pacienţi au trecut pragul clinicilor anul acesta.

“Rezultatele înregistrate vin să confirme faptul că strategia şi planurile de dezvoltare pe care le-au urmat partenerii noştri au fost de bun augur. În perspectivă, ne propunem să menţinem un ritm de creştere ascendent prin investiţii constante în tehnologie de ultimă generaţie, în supraspecializarea medicilor, dar şi tratamente din ce în ce mai complexe”, explică Mihai Marcu, Director General al MedLife.

Digitalizarea serviciilor este un focus principal al dezvoltării companiei, iar introducerea tehnologiilor şi tratamentelor complet digitalizate contribuie semnificativ la consolidarea poziţiei de lider a grupului de clinici dentare.

“Deschiderea primei clinici stomatologice complet digitalizate din România, a determinat o creştere vizibilă, într-un timp record, a interesului pentru tratamente digitale complexe dedicate adulţilor, a numărului de pacienţi şi a cifrei de afaceri”, spune Cristian Taban, Director Executiv Dent Estet.

Conform unui studiu recent, piaţa locală a serviciilor de medicină dentară a ajuns în prezent, la 1 milliard de lei şi este dominată de companiile private care deţin peste 90% dintre clinicile şi cabinetele stomatologice din ţară.

Cifrele înglobează date de la peste 4.300 de cabinete, care au in total peste 10.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO