Companii

Subiectele fierbinţi din fiscalitate şi criptomonedele, pe lista de discuţii de la conferinţa anuală a PwC

Subiectele fierbinţi din fiscalitate şi criptomonedele,...

Autor: Georgiana Mihalache

20.02.2018, 00:06 376

Schimbările care au bulversat legislaţia fiscală - de la split TVA până la trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajatului - vor fi discutate astăzi în cadrul unei conferinţe organizate de compania de consultanţă şi audit PwC România.

Impactul noilor tehnologii asupra economiei reprezintă o altă temă de discuţie, iar invitaţii PwC vor vorbi şi despre criptomonede, subiectul care a marcat agenda publică în ultima perioadă.

Printre invitaţii la evenimentul PwC se numără Daniel Tudor, vicepreşedintele ANAF, şi Oana Iacob, secretar de stat la Ministerul de Finanţe, care vor deschide sesiunea de discuţii.

Consultanţii fiscali ai PwC prezenţi la eveniment vor vorbi despre ultimele modificări fiscale, de la contribuţii şi declaraţii şi până la TVA şi inspecţii fiscale. Mihaela Mitroi, liderul departamentului de consultanţă fiscală şi juridică, va aborda subiecte legate de contribuţii, declaraţii şi microîntreprinderi.

Printre schimările importante din ultimul an din fiscalitate se numără trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajatului începând cu 1 ianuarie, dar şi anunţarea formularului 600, pentru contribuabilii care realizează venituri extrasalariale, o decizie controversată pe care ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a amânat-o până în aprilie.

Ionuţ Simion, country managing partner  la PwC, o să vorbească despre preţurile de transfer, Daniel Anghel, tax partner la PwC, o să abordeze subiectul split TVA, o măsură prin care companiile în insolvenţă şi firmele restante la plată trebuie să colecteze TVA într-un cont separat. De asemenea, Anghel o să vorbească şi despre frauda de TVA şi tehnologiile care oferă protecţie în faţa acestui fenomen.

Dan Dascălu discută despre partea de legislaţie în fiscalitate, iar ultima parte a conferinţei îi va aduce pe Diana Coroabă şi pe Ionuţ Sas, parteneri în consultanţă fiscală la PwC, care vor discuta despre criptomonede, tehnologizarea economiei şi avantajele pe care le aduc acestea.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO