Companii

Sud-africanii de la NEPI au luat autorizaţie pentru un proiect de birouri de 37 mil. € lângă sediul Guvernului

NEPI speră să finalizeze proiectul la mijlocul lui 2015

NEPI speră să finalizeze proiectul la mijlocul lui 2015

Autor: Cristi Moga

17.06.2014, 13:05 2287
Fondul sud-african de investiţii NEPI, care a ajuns pe piaţa locală la un portofoliu imobiliar de circa un miliard de euro, a obţinut săptămâna trecută autorizaţia de construire pentru ridicarea unei clădiri de birouri lângă sediul Guvernului din centrul Capitalei, proiect care va implica o investiţie de circa 37 de milioane de euro.
 
NEPI deţine de mai mulţi ani vila Oromolu, clădire realizată în perioada interbelică de Mihai Oromolu, fost guvernator al Băncii Naţionale a României, precum şi terenul de 4.500 de metri pătraţi de la intersecţia străzii Paris cu Bulevardul Aviatorilor, intenţia sud-africanilor fiind de a reabilita monumentul istoric şi de a construi lângă o clădire de birouri cu trei etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 6.500 mp, precum şi o piaţă mai mică între cele două construcţii.
 
„Am obţinut autorizaţia de construire (pentru proiectul din Piaţa Victoriei – n.red.) săptămâna trecută. În prezent lucrăm la procesul de autorizare pentru devierea utilităţilor şi vom începe lucrările de excavaţii după ce vom rezolva această chestiune. Plănuim să finalizăm clădirea până la mijlocul anului 2015. Investiţia în acest proiect este estimată la 37 de milioane de euro şi va fi realizată din surse proprii“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert, CEO al NEPI.
 
Intenţia celor de la NEPI este de a face un proiect care să se ridice la standardul zonei, Piaţa Victoriei fiind situată la intersecţia unui pol de afaceri construit în ultimii 10-15 ani (BRD Tower, America House, Europe House, Tower Center) cu imobilele istorice din zona Aviatorilor, în care îşi desfăşoară activitatea numeroase ambasade şi organizaţii de renume mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO