Companii

Suedezii de la Autoliv au ajuns la 10.500 de angajaţi şi caută încă 500 de oameni

Suedezii de la Autoliv au ajuns la 10.500 de angajaţi...

Autor: Laurentiu Cotu

01.03.2017, 00:05 987
Producătorul de sisteme de sigu­ranţă auto Autoliv România, subsi­diara locală a grupului suedez Autoliv, cu vânzări globale de peste 10 mld. dolari, a ajuns în prezent la 10.500 de angajaţi în fa­briciile locale şi intenţionează să mai recruteze în acest an încă aproximativ 500 de oameni.

„Autoliv România are în prezent 10.500 de angajaţi şi estimăm ca vom fina­liza anul cu aproximativ 11.000 de oa­meni, creşterea provenind din depar­ta­mentele de producţie şi inginerie pentru implementarea proiectelor noi din acest an.

În cursul anului 2016, Auto­liv România a asigurat prin planul de investiţii mărirea capacităţilor de pro­ducţie, pentru a putea furniza clien­ţilor săi volume crescute, în valoare de peste 10%, faţă de anul anterior“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Ionel Fier­binţeanu, managing director al Auto­liv România.

Autoliv deţine în prezent pe piaţa lo­cală fabrici în Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania mai are şi un cen­tru european de competenţe IT şi nume­roase funcţii suport pentru subsidiarele Au­toliv din România şi din Europa, po­trivit unor informaţii anterioare. Com­pania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din eco­nomie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Insti­tutul Naţional de Statistică (INS). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO