Companii

Suedezii de la Autoliv au angajat 1.250 de oameni în şase luni

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

07.08.2015, 00:07 2812

Suedezii de la Autoliv, care produc în principal sisteme de siguranţă pentru industria auto, au angajat în primele şase luni ale acestui an 1.250 de persoane în România.

Cele mai multe poziţii scoase la concurs au vizat posturile de operator în producţie şi personal „tesa“ (din zona tehnică, economică, de specialitate şi din cea administrativă), potrivit informaţiilor transmise de companie printr-un chestionar completat pentru ZF.

„Am mai angajat, de asemenea, şi ingineri pentru centrele noastre de inginerie de la Braşov şi Timişoara“, explică Ionel Fierbinţeanu, managing director al Autoliv România.

În primele şase luni, cifra de afaceri a Autoliv a crescut cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, la peste 1,5 miliarde de lei. Rezultatele bune sunt puse de companie pe seama proiectelor noi care s-au implementat în fabrica de centuri de siguranţă de la Braşov şi în fabrica de textile airbag de la Lugoj, dar şi pe creşterea volumelor în fabrica de volane din Sfântu Gheorghe.

La finalul anului trecut compania avea în România aproape 7.000 de angajaţi şi afaceri de 2,4 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO