Companii

Suedezii de la Autoliv extind fabrica de volane din Sfântu Gheorghe

Suedezii de la Autoliv extind fabrica de volane din...

Autor: Laurentiu Cotu

31.03.2015, 00:06 1723
Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsi­diara locală a grupului suedez Autoliv, cu vânzări globale de peste 9,2 mld. dolari şi 60.000 de angajaţi, are în plan extinderea fabricii de volane de la Sfântu Gheorghe, inaugurată în urmă cu aproximativ trei ani printr-o investiţie de 15 mil. euro.
 
În acest sens, compania Autoliv a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna emiterea acordului de mediu.
 
„Agenţia pentru Protecţia Mediu­lui Covasna decide că proiectul «Extin­dere fabrică de volane – Refuncţio­nalizare etapa II – Reamenajări depozit în curs de execuţie, reamenajări în hale de producţie şi  depozitare existente, construire şopron acoperit deschis şi organizare de şantier», propus a fi realizat în municipiul Sfântu Gheorghe, se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate“, se arată în decizia etapei de încadrare din 25 ianuarie 2015, publi­cată pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna.
 
Autoliv intenţionează extinderea fabricii de volane de la Sfântu Gheor­ghe cu aproximativ 2.700 mp, potrivit site-ului APM Covasna. Compania Autoliv nu a răspuns solicitării Ziarului Financiar privind planurile de investiţii din acest an. 
 
Pe lângă fabrica de volane din Sfântu Gheorghe, Autoliv mai de­ţine pe piaţa locală unităţi de producţie în Braşov, Prejmer, Lugoj şi Reşiţa, două centre de inginerie şi dezvoltare, în Braşov şi Timişoara, plus un centru european de competenţe IT şi nume-roase funcţii suport pentru subsi­diarele Autoliv din România şi din Europa.
 
În fabricile din România suedezii produc centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO