Companii

Suedezii de la Skanska cumpără două hectare din cel mai râvnit teren din Bucureşti

Suedezii de la Skanska cumpără două hectare din cel...

Autor: Andreea Neferu

24.09.2015, 00:08 8724

Interesul dezvoltatorilor de birouri se mută din nordul Capitalei în zona de centru-vest a oraşului.

Grupul suedez Skanska, unul dintre marii dezvoltatori imobiliari de pe plan local, care a ridicat complexul de birouri Green Court din zona Floreasca, a achiziţionat o parcelă de 2,1 hectare dintr-un teren aflat „peste stradă“ de staţia de metrou Politehnica. Mutarea celor de la Skanska confirmă astfel apetitul de investiţii imo­­biliare pentru partea de centru-vest a Bu­cu­reş­tiului, care se identifică cu zona Orhideea, Pasa­jul Basa­rab şi împrejurimile staţiilor de me­trou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica.

Terenul cumpărat de Skanska, amplasat pe fosta platformă industrială Pumac, aparţinea omu­lui de afaceri Ion Rădulea, care deţine proiectul Sema Park, şi familiei Bonte, acţionar al lanţului de farmacii Centrofarm. Fosta platformă indus­trială Pumac este unul din­tre cele mai râvnite tere­nuri din Bucureşti pentru dez­vol­tări imobiliare, având în ve­dere apropierea de me­trou, de Pasajul Basarab, dar şi existenţa în apropiere a unor campusuri univer­sita­re, care pot oferi forţă de muncă pentru compa­ni­ile care vor să aibă birouri în această zonă.

Tranzacţia de cumpărare a terenului de către Skanska este estimată de consultanţii imobiliari la 12-17 milioane de euro, având în vedere că în zonă preţul este de circa 600-800 de euro/metro pătrat.

Platforma Pumac are o suprafaţă totală de 7 hectare, din care 5 hectare se aflau în proprietatea lui Rădulea şi a familiei Bonte (2,1 hectare fiind cumpăra­te de Skanska), restul tere­nului fiind controlat de vehi­culul de investitii Newarch, detinut de fratii Tudorache, potrivit celor mai recente informaţii.

„Cred cu tărie că zona central-vestică este un loc în care ne putem continua (…) activitatea de dezvoltare. Observăm o cerere mare din partea companiilor de tip BPO (business process outsourcing – n.red.), SSC (shared service center – n.red.) şi IT, care consideră această zonă o locaţie perfectă datorită apropierii de campusul Poli­tehnicii şi accesului la multe mijloace de transport în comun“, afirmă Marcin Lapinski, preşedinte Skanska Property România.

Green Court, primul şi momentan singurul proiect al Skanska de pe plan local, cuprinde trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă de 52.000 de metri pătraţi. Primele două clădiri sunt finalizate, iar una dintre ele a fost deja vândută către Globalworth, compania de dezvoltare imobiliară condusă de grecul Ioannis Papalekas, pentru 44 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO