Companii

Supremia a cumpărat 30 ha de teren pentru pătrunjel şi ardei

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.09.2013, 21:52 5247

Supremia Grup, companie deţinută de antreprenorii locali Mihaela şi Levente Bara, a achiziţionat 30 de hectare de teren în judeţul Alba, unde va începe producţia de condimente şi legume autohtone precum pătrunjelul, ardeii, dar şi alte produse.

„Terenurile sunt localizate în zona localităţii Alba Iulia. Cele 30 de hectare au fost achiziţionate la preţul pieţei“, a declarat pentru ZF Levente Bara, 37 de ani, fără a înainta însă valoarea achiziţiei.

Supremia Grup produce ingrediente alimentare printre care condimente, mixuri, arome, membrane sau stabilizatori alimentari, iar printre cei mai importanţi clienţi ai companiei sunt Heidi, Aldis, Albalact, DR. Oetker sau Pambac, conform ultimelor date.

Pe unele segmente din piaţa ingredientelor alimentare, Supremia este în competiţie cu Puratos, Rompak sau Fuchs. Pe lângă achiziţia terenurilor, compania are în plan extinderea exporturilor în ţări precum Rusia, Ucraina, Kazahstan şi Uzbekistan. Exporturile producătorului de ingrediente ajung la 20 mil. lei (4,5 mil. euro), adică 14% din cifra de afaceri, care anul trecut a atins 138 mil. lei (31 mil. euro).

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO