Surpriză: britanicii de la Kingfisher cumpără reţeaua Praktiker într-o tranzacţie de 40-50 mil. euro

3 aug 2017 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Rosca

Retailerul britanic Kingfisher a cumpărat reţeaua de 27 de magazine Praktiker de la omul de afaceri turc Omer Susli într-o tranzacţie de 40-50 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

„Sunt om de afaceri. Cumpăr şi vând. Şapte luni am fost în negocieri şi am vândut tot pachetul de acţiuni în companie“, explică Omer Susli.

Prin această mutare, britanicii care deţin şi magazinele Brico Depot şi-au consolidat poziţia secundă în piaţa de bricolaj, estimată la circa 2,5 - 3 mld. euro. Prin „mariajul“ dintre cele două companii ia naştere o reţea de 42 de magazine şi afaceri de aproape 290 mil. euro cifră de afaceri anuală, ceea ce înseamnă circa 10-12% din piaţă, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor disponibile. Piaţa de bricolaj este dominată clar de businessul Dedeman al fraţilor Pavăl, care are circa 40% din piaţă, conform datelor ZF.

În lupta pentru magazinele de bricolaj Praktiker s-a înscris şi Leroy Merlin, conform unor surse din piaţă. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.08.2017

 
Cuvinte cheie:
Kingfisher
, Praktiker
, tranzactie
, cumparare
, magazine
, bricolaj
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide