Companii

SUV-urile şi limuzinele de lux cresc, vânzările de maşini mici scad

SUV-urile şi limuzinele de lux cresc, vânzările de...

Autor: Bogdan Alecu

26.05.2015, 00:07 783

Segmentul monovolumelor compacte a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor în primele patru luni ale acestui an, de peste 75% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit dealerilor auto din piaţă, fiind cel mai dinamic segment din acest an.

Al doilea segment după creştere a fost cel al limuzinelor de lux, clasă care a înregistrat şi cea mai mare creştere anul trecut. În intervalul ianuarie-aprilie vânzările acestora au crescut cu peste 50%, la 103 unităţi, din care peste 70% reprezintă modelul S-Klasse de la Mercedes-Benz. Şi anul trecut, din cele aproape 300 de limuzine livrate, mai bine de două treimi au reprezentat modelul de lux.

Dintre cele 11 segmente ale pieţei, singurele care au scăzut au fost clasa mică, al doilea segment ca volum, cu aproape 5.200 de maşini livrate, cu 3% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, cel al maşinilor sport, care a scăzut cu 15% la 22 de unităţi, şi cel al monovolumelor mari, cu aproape 30% declin, la 40 de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO