Companii

Systronics face 8,5 mil. euro din vanzarea placilor electronice

30.11.2009, 23:07 212

Producatorul de componente electronice Systronics din Arad,controlat de grupul elvetian Cicor Technologies, estimeaza o cifrade afaceri de 8,5 milioane de euro in acest an, rezultat similar cucel obtinut in 2008.

"Criza financiara mondiala a determinat o reducere generala aconsumului si implicit a cererii din partea clientilor nostri,acest aspect fiind vizibil mai ales in prima jumatate a anului. Cutoate acestea, datorita faptului ca am demarat colaborari cu noiclienti externi, estimam pentru acest an o cifra de afaceri lanivelul anului 2008", a declarat Cosmin Popa, Chief OperatingOfficer Systronics.

Potrivit reprezentantilor companiei din Arad, piata deelectronica la nivel mondial este in continua crestere datoritautilizarii produselor electronice in tot mai multe domenii siaplicatii.

Compania Systronics produce elemente electronice si hardware,dezvolta aplicatii pe baza unor specificatii, industrializeaza siprocura componente electronice, servicii post-vanzare, pentrudiverse firme din domeniul industrial si al telecomunicatiilor.

Partenerii de afaceri externi ai companiei sunt din Elvetia,Germania, Franta si Italia.

"Pentru urmatoarele 18 luni ne-am planificat investitii deaproximativ un milion de euro pentru cresterea capacitatilor deproductie ale companiei. Systronics se orienteaza in continuarespre domeniile telecomunicatii, industrial sau bunuri de largconsum", spune Cosmin Popa.

Compania a finalizat anul trecut constructia unei noi unitati deproductie cu suprafata de aproximativ 3.500 mp, alocand totodataaproximativ 1 mil. euro pentru achizitionarea de noi echipamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO