Companii

Taher si Badea au luat bani de la UE pentru instruirea angajatilor

22.01.2009, 18:22 116

Producatorul de utilaje pentru industria chimica Griro Bucuresti, detinut de omul de afaceri iordanian Fathi Taher si de Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo, a obtinut fonduri europene de 70.000 de euro pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor.

Aproape 80% din suma reprezinta finantare nerambursabila acordata prin programul PHARE, iar restul reprezinta contributia proprie a Griro. Fondurile PHARE sunt fonduri de preaderare acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana. 2008 a fost ultimul an in care au putut fi accesati bani prin PHARE.
"82 de angajati din Griro, care ocupa pozitii la nivel de management de varf, mediu si linie, dar si oameni din zona de executie vor beneficia de pe urma acestui proiect", a spus Eugen Dragomir, director al diviziei de consultanta si training din cadrul Codecs, compania care a scris proiectul depus de producatorul de utilaje pentru industria chimica.
Incepand de luna aceasta si pana in noiembrie, cei 82 de angajati ai Griro vor trece prin aproximativ 80 de ore de cursuri de formare profesionala. In prezent, Griro are 600 de angajati. In 2008, producatorul de utilaje pentru industria chimica a derulat un program de dezvoltare a culturii organizationale, tot in colaborare cu Codecs, in valoare de 31.000 de euro. Banii au fost alocati din resursele proprii ale companiei. Griro a inregistrat o cifra de afaceri de 20 mil. euro in 2008, in crestere cu 21% fata de 2007. Afacerile din 2009 vor inregistra un avans de 5%, chiar daca Griro estimase initial o crestere de 25%. "Ne-am propus sa crestem afacerile doar cu 5% in 2009, pentru ca investitiile in industria in care activam au incetinit", spune Radu Balan, general manager al Griro.
Fathi Taher si Nicolae Badea controleaza Griro prin intermediul firmelor Relco si Laminate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO