Companii

Tărâţă cere insolvenţa TCE 3 Brazi după ce a marcat profit de 52 mil. euro în ultimii şase ani

Tărâţă cere insolvenţa TCE 3 Brazi după ce a marcat...

Autor: Gabriel Razi

11.06.2014, 00:05 1262

TCE 3 Brazi, compania deţinută de Culiţă Tărâţă, a depus o cerere de intrare în insolvenţă în procedură de urgenţă la Tribunalul Neamţ cu toate că în ultimii şase ani a fost pe profit, cu un rezultat cumulat de 52,4 milioane de euro, respectiv o marjă netă cuprinsă între 1,2% şi 17,5% anual. Culiţă Tărâţă nu a dorit să comenteze în niciun fel acest subiect, iar reprezentanţii TCE 3 Brazi nu au răs­puns ieri întrebărilor înaintate.

Compania avea la sfârşitul anului trecut datorii totale de 29,2 mil. euro, potrivit Mi­nis­terului Finanţelor. Compania lui Tărâ­ţă avea datorii de 23,5 mil. euro la Agenţia Do­me­niilor Statului din arende neplătite şi pe­nali­zări în perioada 2002-2007, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Agriculturii în 2012. TCE 3 Brazi a fost până în urmă cu doi ani cel mai mare arendaş al ADS prin intermediul celor 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei pentru care avea stabilită o arendă de 0,61 tone grâu/hectar anual, la jumătate faţă de cea din piaţa liberă. Cererea de insolvenţă a TCE 3 Brazi vine la mai puţin de doi ani de la momentul în care concesiunea celor 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei a ajuns la firma Agri­cost. Semnarea acestui contract nu a schimbat în niciun fel situaţia din Insula Mare a Brăilei. Între Agricost şi TCE 3 Brazi există de mult timp relaţii de parteneriat, astfel că Tărâţă, cel care a arendat terenurile în urmă cu 12 ani, continuă să fie prezent aici.

Agricost este controlată de Constantin Duluţe, un apropiat al omului de afaceri Culiţă Tărâţă, iar directorul general al firmei este Lucian Buzdugan, acelaşi şef al fermei din Insula Mare a Brăilei din perioada în care exploataţia era oficial în portofoliul TCE 3 Brazi. În 2013 încasările TCE 3 Brazi au venit doar din afacerile cu vaci, porci şi din cele 3.200 de hectare exploatate în judeţul Neamţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO