Companii

Tăriceanu închide showroomul Harley Davidson din Constanţa

Tăriceanu închide showroomul Harley Davidson din Constanţa

Autor: Bogdan Alecu

11.10.2010, 23:57 143

Automotive Trading Services, companie controlată de fostulpremier Călin Popescu-Tăriceanu, a închis la începutul luniiseptembrie showroomul de motociclete Harley Davidson din Constanţa,potrivit datelor din Monitorul Oficial, la numai câteva luni de lainaugurarea sa.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei au confirmatînchiderea punctului de lucru din Constanţa, fără a da altedetalii.

Aceasta este cea de-a doua mutare pe care o face fostul premierCălin Popescu-Tăriceanu în acest an, după ce la 1 august AutomotiveTrading Services a transformat centrul Citroën din Băneasa îndealer Ford.

Showroomul Harley Davidson din Constanţa de 150 mp, amplasat înzona centrală a oraşului, a fost inaugurat în primăvara acestui an,iar în cadrul acestuia se comercializau atât motociclete, cât şiechipamente de protecţie, vestimentaţie şi life-style. Centrul dinConstanţa era al doilea al mărcii, după cel din Capitală.

Automotive Trading Services şi-a propus ca în acest an să vândăcu 20% mai multe motoare, respectiv în jur de 40 de unităţi, încondiţiile în care piaţa moto continuă să scadă pe fondul crizeieconomice, potrivit declaraţiilor anterioare ale lui BogdanBucurescu, directorul general al Automotive Trading Services, caredeţine 20% din companie.

Preţul de pornire al unei motociclete Harley Davidson este de6.700 de euro fără TVA, în cazul unui model din gama Sportster,care anul trecut a reprezentat mai mult de jumătate din vânzări şiajunge la aproape 40.000 de euro în cazul unui motor personalizat.Astfel, potrivit estimărilor ZF, anul acesta vânzările mărciiamericane ar depăşi pragul de 600.000 de euro.

Anul trecut vânzările Harley pe piaţa locală au scăzut cu 50%,la 33 de motociclete. Cel mai bine vândut model a fost Sportster,cu 18 unităţi la un nivel constant faţă de 2008. Spre deosebire dealte mărci de motociclete, Harley Davidson atrage inclusiv oamenide afaceri pasionaţi ai mărcii. Spre exemplu, şi CălinPopescu-Tăriceanu deţine în colecţia sa un motor Harley Davidson,încă dinainte să devină importator oficial.

Automotive Trading Services a înregistrat anul trecut afaceri de66,7 mil. lei (15,8 mil. euro), cu 8% mai mici faţă de 2008, şi unprofit net de 16.000 de lei, faţă de 3,1 mil. lei în 2008 având 121de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului deFinanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO