Companii

Tarom, 2,4 milioane de pasageri în 2015; un avans de doar 2,5%

Tarom, 2,4 milioane de pasageri în 2015; un avans de...

Autor: Mădălina Panaete

08.02.2016, 00:06 442
Compania de stat Tarom, al doilea cel mai mare transportator ae­rian după volumul traficului, a înre­gistrat anul trecut 2,39 milioa­ne de pasageri, în creştere cu 2,5% faţă de anul precedent, conform in­for­maţiilor furnizate de ope­rator.
 
Cu acest rezultat, compania se păstrează în faţa companiei Blue Air, controlată de antreprenori locali, dar cu mai bine de un milion de pasageri în spatele lide­rului Wizz Air, care a transportat anul trecut pe rutele din şi spre România 4,5 milioane de turişti.
 
Într-o perioadă în care ope­ratorii aerieni low-cost şi-au întors privirea către România pentru a-şi creşte businessurile, activitatea Tarom este din ce în ce mai încercată de prurile mici şi de rutele noi deschise de actia.
 
Până anul trecut, compania de stat a deţinut monopolul pe zbo­ru­ri­le interne, unde transportă anual peste jumătate de milion de pasa­geri, conform estimărilor ZF. Ini­ţial, a intrat în acest segment Blue Air cu zboruri pe ruta Bucureşti - Iaşi şi retur. Ulterior, Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Eu­ropa, a anunţat că intră din noiem­brie 2016 cu zbo­ruri pe ruta Bucureşti - Timişoara şi retur. De altfel, această rută este una dintre cele mai importante între cele inter­ne pentru Tarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO