Companii

Tarom: Interceptarea avionului din Ungaria a avut drept cauză nerealizarea comunicării cu solul

Tarom: Interceptarea avionului din Ungaria a avut drept...

Autor: Dan Straut

28.04.2017, 17:04 426

„Comandantul aeronavei Tarom a fost recepţionat atât de alte staţii de la sol (din alte state), cât şi de către pilotul militar. Având în vedere reglementările internaţionale în vigoare, autorităţile ungare au decis ridicarea acestui avion pentru realizarea unui control vizual cu piloţii Tarom, după care avionul militar s-a întors la bază”, precizează compania. Potrivit acesteia, pasagerii Tarom „nu au fost niciun moment în pericol, fiind o procedură standard”.

Cauza nerealizării comunicaţiei dintre aeronava şi sol se investighează în acest moment, atât de autorităţile din România, cât şi de cele din Ungaria.

Ministerul ungar al Apărării, citat de MTI, a anunţat vineri că avioane de vânătoare ungare au escortat, la solicitarea NATO, o aeronavă de pasageri care zbura din Germania spre România. Avionul de tip Boeing 737 circula între oraşele Munchen (Germania) şi Sibiu (România). Aeronava a intrat în spaţiul aerian ungar la ora 11.18 (12.18 ora României).

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom, înfiinţată în 1954, îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO