Companii

Tarom scoate sâmbătă din flotă al doilea Airbus A310, vechi de 24 de ani. Transportatorul rămâne cu 21 de avioane, cu vârstă medie de 15 ani. „Au nevoie de întreţinere consistentă“

Tarom scoate sâmbătă din flotă al doilea Airbus A310,...

Autor: Mirabela Tiron

28.10.2016, 18:00 1206

Compania aeriană de stat Tarom, aflată în subordinea Ministerului Trans­porturilor, va scoate sâmbătă din flotă aeronava Airbus A310, cu vârsta de 24 de ani, aceasta fiind a doua aerona­vă de acest tip la care renunţă (prima fiind folosită ani la rând de Admi­nis­traţia Prezidenţială). Avioa­nele Airbus A310 nu mai sunt folosite de câţiva ani de către companiile aeriene din Europa din cauză că sunt depăşite, fiind ine­ficiente din punctul de vedere al con­sumului şi al cheltuielilor cu întreţinerea.

„Punem la sol această aeronavă, încercăm să o valorificăm. Vârsta medie a avioanelor Tarom este de 15 ani. Compania va opera cu 21 de avioane de tip ATR, Airbus 318 şi Boeing“, a declarat Valentin Iordache, membru în con­siliul de administraţie al Tarom. El mai spune că după stabilirea pro­gramului de zbor pentru sezonul de vară de anul viitor, compania ar putea în­chiria avioane de la alţi operatori dacă va fi nevoie.

Întrebat de ZF de ce au loc aproape zilnic, în ultima perioadă, întârzieri sau anulări de zboruri atribuite defecţiunilor tehnice, Iordache a declarat că „nu sunt mai multe defecţiuni la avioanele Tarom, doar că acum sunt mai me­diatizate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO