Companii

„Ţarul“ SIF-urilor le-a vândut sud-africanilor de la NEPI terenul Romenergo

Dragoş Bîlteanu

Dragoş Bîlteanu

Autor: Cristi Moga

25.11.2014, 00:07 2284

Omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, care în ultimii ani a devenit unul dintre cei mai mari investitori în SIF-uri, le-a vândut sud-africanilor de la NEPI terenul de 12.000 mp din calea Floreasca pe care se afla sediul companiei Rom­energo într-o tranzacţie cu o valoare de circa 20 mil. euro, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei.

Bîlteanu intenţiona să dezvolte pe acest teren un proiect de birouri cu 14 etaje, în timp ce NEPI avea nevoie de teren pentru a extinde mallul Promenada cum­părat la sfârşitul lunii octombrie pentru 148 mil. euro de la Raiffeisen Evolution. Tranzacţia a fost finalizată vineri, la câteva săp­tămâni după ce Rom­energo a început procesul de demolare a fostului sediu pentru a elibera terenul în vederea vânzării.

Promenada este cel mai nou mall din Bucureşti, deschis în toamna anului trecut, dar din mixul de chiriaşi lipsesc în prezent un hipermarket şi un cinematograf multiplex, elemente considerate „obligatorii“ în structura unui centru comercial din Capitală.

Aceasta este cea de-a patra achiziţie realizată de NEPI în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, unde grupul condus de sud-africanul Martin Slabbert a plătit peste 300 mil. euro pe mallul Promenada şi proiectele de birouri Floreasca Business Park şi The Lakeview.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- prevederile PUZ pentru terenul achiziţionat de NEPI ; ce spune fondul sud-african despre planurile privind terenul

- detalii despre portofoliul NEPI , suprafaţa totală a spaţiilor de birouri deţinute în zona Floreasca-Brabu Văcărescu 

- alţi dezvoltatori imobiliari din zonă, suprafaţa totală a spaţiilor de birouri

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO