Companii

Tecar si-a stabilit bugetul la 127 mil. euro in acest an

21.03.2010, 23:06 55

Grupul MG-Tec din Dej, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar,mizeaza in acest an pe o crestere cu 27% a vanzarilor fata de anultrecut, pana la 127 mil. euro (536 mil. lei).

MG-Tec Grup, care cuprinde companii cu activitati preponderentein domeniul constructiilor, prelucrarii sarmei laminate si ahartiei, a incheiat exercitiul financiar din 2009 cu o cifra deafaceri de peste 100 mil. euro (422 mil lei).

"Evolutia crizei economice a dus la o incetinire semnificativa alucrarilor din domeniul constructiilor si la blocarea planurilor deinvestitii din sectorul imobiliar. Implicatiile asupraactivitatilor din acest sector nu au intarziat sa apara si sainfluenteze intreg ciclul comercial, productiv si financiar. Nedorim in acest an dezghetarea sectorului constructiilor sicontinuarea investitiilor in infrastructura, principalul motor decrestere al economiei", a declarat Ioan Tecar, presedintele MG-TecGrup.

Grupul, care numara 10 companii, a finalizat anul trecut oinvestitie de 26 mil. euro ce a constat in achizitionarea simontarea unei masini tissue cu o capacitate de 100 de tone dehartie pe zi la fabrica Pehart Tec din Petresti. Investitia a fostdemarata cu scopul de a mari capacitatea de productie a companieiPehart Tec, una dintre firmele mari ale grupului din Dej.Investitia totala depaseste 40 mil. euro. Grupul MG-Tec are 1.213salariati, cei mai multi dintre acestia fiind angajati aicompaniilor Metalicplas Impex si Pehart Tec. Omul de afaceri IoanTecar detine 90% din actiunile grupului MG-Tec, restul titluriloraflandu-se in posesia sotiei acestuia, Irina Tecar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO