Companii

Telegondola din Mamaia cere insolvenţa pentru datorii de 1 mil. euro

Telegondola din Mamaia cere insolvenţa pentru datorii de 1 mil. euro

Autor: Cosmin Vaideanu

12.01.2012, 19:15 1584

Firma care administrează telegondola din staţiunea Mamaia se confruntă cu probleme financiare şi a solicitat instanţei deschiderea procedurii de insolvenţă, dar reprezentanţii societăţii susţin cătelegondola nu se va închide şi va funcţiona şi în sezonul estival 2012.

În 3 ianuarie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat un dosar pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, la solicitarea SC Telegondola Mamaia SRL, firma care administrează telegondola.

Directorul SC Mamaia SA şi reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Telegondola Mamaia SRL, Corina Gheorghe, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că deschiderea procedurii de insolvenţă se va face cu continuarea activităţii firmei respective.

Ea a explicat că nu se pune problema închiderii telegondolei şi că în acest sezon estival va funcţiona ca şi în anii trecuţi, urmând să fie găsită o soluţie împreună cu Primăria Constanţa, celălalt acţionar al societăţii alături de SC Mamaia SA, pentru rezolvarea situaţiei financiare.

"Telegondola nu se va închide, dacă o puteam deschide mâine, o deschideam pentru că avem nevoie de încasări. Şi noi, şi primăria avem interesul ca treaba să meargă în continuare şi căutăm soluţii pentru rezolvarea situaţiei financiare", a afirmat Corina Gheorghe.

Ea a mai spus că datoria către bancă este de aproximativ un milion de euro, iar către ANAF de 600.000 de lei.

Directorul SC Mamaia SA a menţionat că telegondola a avut încasări bune anul trecut când s-au strâns două milioane de lei din vânzarea de bilete.

De asemenea, Corina Gheorghe a declarat că măsura nu va duce la disponibilizarea personalului, firma având 11 angajaţi permanenţi cărora li se adaugă în perioada verii aproximativ 15 persoane.

SC Telegondola Mamaia SRL are doi acţionari, SC Mamaia SA cu 53 la sută şi Primăria Constanţa cu 47 la sută.

Telegondola din Mamaia a fost inaugurată în vara anului 2004, valoarea investiţiei fiind de 3,5 milioane de euro.Telegondola leagă intrarea în Mamaia dinspre municipiul Constanţa de zona Cazino, aflată în ce

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO