Companii

Tender, în negocieri cu două companii aeriene din Africa

Tender, în negocieri cu două companii aeriene din Africa

Autor: Mirabela Tiron

03.12.2013, 20:45 1752

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care conduce un grup de firme cu afaceri în domeniul explorărilor geologice, petroliere şi de gaze, farma, construcţii şi turism, spune că este în nego­cieri pentru preluarea pachetului majoritar la două companii aeriene naţionale din Africa.

„Vrem să intrăm acţionari majoritari în două companii aeriene naţionale din două state africane. Am încheiat acor­duri, dar încă nu am finalizat procesul. Este vorba de o inve­stiţie de milioane de euro“, a spus Ovidiu Tender pentru ZF, menţionând că va putea dezvălui amă­nunte despre ce com­panii este vorba după ce se va finaliza tranzacţia.

Tender nu a precizat ieri care sunt cele două state africane şi nu a spus nici valoarea exactă a bugetului de investiţii.

În prezent Tender deţine compania aeriană TEN Airways, cu nouă avioane, care operează în sistem charter şi în sistem ACMI (închirierea aeronavelor cu tot cu echipaj şi cele­lalte servicii, pentru a opera în numele companiei care preia ae­ro­nava) în ţări din Europa, Asia şi Africa. Printre clienţii din Afri­ca ai com­paniei se numără Air Senegal, Rwanda Air, Air Ivoire.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO