Companii

Teodora Alecu, director servicii de asistenţă fiscală, KPMG: În 2017 numărul contribuabililor s-a dublat

Autor: Cristina Bellu

19.01.2017, 13:18 220

Putem spune că şi în România au început să funcţioneze controalele preţurilor de transfer. Astăzi nu există contribuabil care să nu fie controlat. Tot ceea ce înseamnă business făcut în interiorul grupului este un subiect fierbinte atunci când ne referim la preţurile de transfer. Marea surpriză pentru 2017 este că s-a dublat numărul contribuabililor. Martie este un termen foarte strâns pentru firme. Acestea trebuie să aibă raportul preţurilor de transfer pe 2016, a spus Teodora Alecu, Director, Servicii de Asistenţă Fiscală, KPMG în România, în cadrul conferinţei ”Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?”

OECD anunţa cu ani în urmă, în toate documentele emise, că recomandă simplificarea documentelor preţurilor de transfer, dar se pare că s-a întâmplat exact opusul acestui lucru. Majoritatea tărilor membre OECD solicită multinaţionalelor raportarea CbC începând cu 2016. Principalele informaţii care trebuie să se regăsească în aceste rapoarte sunt numele fiecărei companii din grup, locaţia, numărul de angajaţi, nivelul CIT plătit de fiecare societate din grup. Acum, toate grupurile din Europa se concentrează să vadă cum s-o scoată la capăt cu toate termenele şi raportările.

Multinaţionalele din România se întreabă unde trebuie să notifice, care companie din grup va face raportarea CbC, se aşteptă clarificări legislative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO