Terapia Cluj, profit de 143 mil. lei, realizat „exclusiv“ din exporturi şi medicamente fără reţetă

19 mai 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Producătorul de medicamente Terapia din Cluj, parte a grupului indian Sun Pharma, a avut un profit net de aproape 143 de milioane de lei în 2016, un avans de 45% faţă de anul trecut, pe fondul creşterii exporturilor şi al ponderii medica­men­telor fără reţetă (OTC) din portofoliul companiei.

„Tot ceea ce vindem  în România, medicamentele cu prescripţie sunt nerentabile. Ne-am concentrat pe medi­ca­men­te fără prescripţie şi pe exporturi, de-acolo sunt şi cifra de afaceri, şi profitul mai mari“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al Terapia.

Damian a explicat pentru ZF că datele publicate pe Minis­terul de Finanţe reprezintă rezultatele pe an calen­da­ristic, în timp ce profitul pe an financiar, la care se rapor­tea­ză compania (perioada 1 aprilie 2016 - 31 martie 2017), a în­re­gistrat o creştere de 18% faţă de anul financiar precedent.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Terapia Cluj
, profit
, medicamente
, exporturi
, retete
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide