Companii

Tesla trage semnalul de alarmă: Compania lui Elon Musk anunţă că nu poate să îşi atingă obiectivul de producţie şi cere furnizorilor să o ajute să fie mai profitabilă, cerându-le banii pe piese

Tesla trage semnalul de alarmă: Compania lui Elon Musk...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.07.2018, 17:55 399

Tesla are nevoie de ajutorul furnizorilor pentru a fi mai profitabilă şi le cere acestora banii înapoi pe plăţile efectuate încă din 2016, potrivit Bloomberg. 

Astăzi, la ora 17.00, acţiunile companiei erau în scădere cu 15,7% şi se tranzacţionau la preţul de 297,30 de dolari.

Tesla, care a alarmat investitorii din cauza problemelor legate de producţie, a solicitat o sumă „semnificativă” din plăţile efectuate începând cu 2016, potrivit unei scrisori citate de Wall Street Journal. 

Măsura indică încercarea companiei de a inversa pierderile, în timp ce producătorul californian de maşini nu a putut să îşi atingă obiectivul de producţie, care consta în producţia a 5.000 de autovehicule pe săptămână. Unele autovehicule erau produse într-un cort improvizat, necesar în creşterea veniturilor şi câştigurilor companiei.

„Vor fi luate în calcul doar costurile de pe trimestrul trei până la finalul anului. Nu ar fi corect să luăm în calcul şi costurile de pe trimestul actual”, a spus Elo Musk într-o postare de pe contul său de socializare Tweeter.

Nu se ştie numărul furnizorilor care au fost rugaţi să returneze banii, însă unii spun că cei ce au recurs la această metodă de creştere a productivităţii nu au fost conştienţi de cerere. Panasonic Corp, Magna International Inc, Continental AG şi Robert Bosch GmbH se numără printre furnizorii Tesla, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO