Companii

Teszari - RCS&RDS, Iordache - Romstrade si Schmidt - Auto Bavaria, castigatorii perioadei '04-'07

Teszari - RCS&RDS, Iordache - Romstrade si Schmidt - Auto Bavaria, castigatorii perioadei '04-'07
17.12.2008, 19:22 106

RCS&RDS (telecomunicatii), Romstrade (constructii) si Automobile Bavaria sunt companiile care au avut cea mai mare crestere a cifrei de afaceri dintre primele 100 de companii private din Romania in perioada 2004-2007, perioada guvernarii cabinetului Tariceanu, conform unei analize ZF. Analiza compara cifrele de afaceri ale companiilor private in perioada guvernarii Tariceanu, conform datelor de la Finante.

RCS&RDS, compania controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari, a inregistrat cea mai puternica ascensiune in perioada 2004-2007.
Astfel, cifra de afaceri a companiei a crescut de 8,6 ori pana la 347 de milioane de euro pe fondul cresterii accelerate al pietei de telecomunicatii si a investitiilor companiei.
Al doilea clasat in functie de cresterea afacerilor in perioada guvernarii Tariceanu este compania Romstrade (constructii), una dintre cele mai puternice companii de constructii cu capital autohton, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, considerat un apropiat al PNL. El este si proprietarul companiei aeriene Blue Air, liderul low-cost de pe piata locala, companie care la randul ei a avut o crestere exploziva in ultimii ani.
Afacerile Romstrade au crescut in perioada 2004-2007 de circa 7,8 ori, ajungand la sfarsitul anului trecut la circa 198 de milioane de euro, pe baza contractelor incheiate cu Primaria Bucuresti si cu Compania Nationala de Drumuri.
Al treilea clasat este Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW din Romania, companie condusa de omul de afaceri Michael Schmidt.
El detine impreuna cu europarlamentarul PNL Daniel Daianu, Verestoy Attila si fratele omului de afaceri Dinu Patriciu, Serban Patriciu, firma Bavaria Leasing, care face parte la randul ei din grupul de firme Automobile Bavaria. Afacerile Automobile Bavaria au crescut in perioada analizata de 5,3 ori, pana la 246 de milioane de euro.
Astfel, primele trei firme private ca si cresteri sunt toate cu capital romanesc.
Restul clasamentului celor mai importante 20 de cresteri este completat de companii active in industria petroliera (Petrom Gas, Rompetrol Dowstream si MOL Romania), firme din retailul si distributia de materiale de constructii (Bricostore, Praktiker, Dedeman si Ambient), retailul alimentar (Rewe Romania, Plus Discount, Romania Hypermarche - Cora), agricultura (Agrana) sau leasing auto (Tiriac Leasing).
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO