Companii

THR Marea Neagră a avut profit de 10,5 milioane de lei în trimestrul III

THR Marea Neagră a avut profit de 10,5 milioane de lei...

Autor: Ioana Tudor

13.11.2014, 19:17 387

Compania hotelieră THR Marea Neagră (simbol bursier EFO), controlată de SIF Transilvania (SIF3), a obţinut profit net de 10,5 milioane de lei în trimestrul al treilea, după pierderi de 7,3 milioane de lei în primul semestru al anului.

Astfel, graţie sezonului de vară, compania hotelieră a încheiat primele nouă luni cu un câştig net de 3,2 mil. lei, în urcare cu 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile din exploatare ale THR Marea Neagră au urcat cu 2% în ianuarie-septembrie şi au atins 31,3 mil. lei.

THR Marea Neagră are 23 de hoteluri funcţionale în staţiunile Eforie Sud, Eforie Nord, Saturn, Neptun şi Venus. Două hoteluri sunt clasificate la patru stele, şapte la trei stele, iar restul de 14 au două stele. Compania mai deţine 21 de restaurante şi mai multe baruri.

THR Marea Neagră a scos la vânzare zece unităţi hoteliere pe litoralul românesc, printre care Complexul Pajura, Complexul Cocorul, vilele Balea, Mara, Lacul din Venus şi hotelurile Riviera, Ancora şi Măgura.

Compania avea active totale de 246,8 milioane de lei la finalul lunii septembrie, în scădere cu peste 7% comparativ cu finele lunii iunie.

Acţiunile THR Marea Neagră, listată pe BVB, s-au tranzacţionat cel mai recent pe 5 noiembrie, la preţul de 0,0627 lei/unitate. La această referinţă compania are o capitalizare de 36,3 milioane de lei.

Societatea este controlată de SIF Transilvania cu 77,7% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO