Companii

Timiş, Cris-Tim: Volumele cresc, dar este o presiune pe preţul cărnii de porc

Radu Timiş

Radu Timiş

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.08.2016, 00:07 1169

Radu Timiş, antreprenorul care controlează producătorul de mezeluri Cris-Tim, spune că vânzările de meze­luri au fost în creştere în volum cu aproximativ 8% în lunile iunie, iulie şi august faţă de perioada similară a anului trecut, dar că preţurile materiei pri­me au crescut, ceea ce pu­ne presiune pe business.

„În cele trei luni- iunie, iulie şi august- sun­tem pe plus în volum cu circa 15% faţă de pe­rioa­da similară a anului trecut. Problema este că din cauza scumpirii mate­riei prime rezultatele în va­loare sunt mult mai slabe decât anul trecut. Dar este un rezultat normal, având în vedere că carnea de porc s-a scumpit cu 40%, iar noi am scumpit produsele doar cu 4-5%. A fost o perioadă în care carnea a avut un preţ redus şi ne-a ajutat, iar acum este exact opusul“, a declarat antre­prenorul, care controlează un grup cu afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Pentru anul acesta, grupul şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri de 9% şi a volumelor de 15% faţă de anul anterior.

Piaţa cărnii procesate, care include salam, cârnaţi sau cremvurşti se ridică la circa la 3,6 miliarde de lei (800 mil. euro), conform datelor com­paniei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO