Companii

Tinmar Ind, furnizorul de curent al Dacia, a ajuns la 280 mil. euro

Augustin Oancea, proprietarul companiei Tinmar Ind. Foto Silviu Matei

Augustin Oancea, proprietarul companiei Tinmar Ind. Foto Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2013, 21:25 2091

Tinmar Ind, cea mai mare companie privată de comerţ cu energie, controlată de omul de afaceri din Câm­pina Augustin Oancea, a ajuns în primele nouă luni ale anului la încasări de peste 1,2 miliarde de lei (280 mil. euro), cu 24% mai mult decât perioada similară a anului trecut, cifra fiind apropiată de businessul realizat în tot anul 2012.

Energia vândută de Tinmar Ind va ajunge din 2014 la peste 350 de consumatori finali, printre cei mai importanţi fiind Dacia, cel mai mare exportator al României, Kronospan sau InterAgro.

„Menţinem trendul crescător“, spune George Voicu, directorul de furnizare al companiei. Tinmar Ind a intrat pe segmentul comerţului cu energie electrică la în­ceputul anului 2007. Dacă în anul respectiv compania avea afaceri de circa 30 mil. euro, în 2012 Tin­mar a ajuns la un rulaj de 311 mil. euro. Firma avea anul trecut 59 de angajaţi. Dincolo de furnizarea de energie electrică, Tin­mar Ind este şi unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri solare din România, cu investiţii în domeniu de 80 mil. euro.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO