Companii

Ţiriac, atac la Udrea: Ridicarea unei săli polivalente pe amplasamentul Patinoarului Flamaropol e o glumă proastă

Ţiriac: Ridicarea unei săli polivalente pe amplasamentul Patinoarului Flamaropol e o glumă proastă

Autor: Tone Marius

14.06.2011, 18:19 1375

Omul de afaceri Ion Ţiriac adeclarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ridicarea unei sălipolivalente pe amplasamentul Patinoarului Mihai Flamaropol dinBucureşti, aşa cum intenţionează ministrul Dezvoltării Regionale şiTurismului, Elena Udrea, este o "glumă proastă".

"Am înţeles că se face o salămultifuncţională. Asta cu ridicarea peste patinoarul Flamaropol e oglumă proastă. Nu are nicio legătură. Doamna Elena Udrea mi-a spuscă face o sală de 20.000 de locuri undeva unde trebuie, în afaraBucureştiului, undeva unde să ai acces şi să ai 5.000 de locuri deparcare. Ce patinoar? Ăla trebuie dărâmat şi plantat flori. Ăla ede pe vremea mea. Şi ăla oricum are 4.000 de locuri, păi noi vorbimaici de un oraş cu 3 milioane de locuitori. S-a discutat mult să sefacă la Otopeni şi cred că era de departe cea mai bună locaţie. LaRomexpo iarăşi nu ai unde, nu e loc", a spus Ţiriac.

Fostul tenisman a menţionat călipsa unei arene moderne este motivul pentru care jucători denivelul lui Roger Federer sau Rafael Nadal nu pot fi aduşi înRomânia. "De convins îi convingi să vină. Dacă nu pe Federer, îlconvingi pe Djokovici. Dar nici în ziua de azi noi nu avem o salămultifuncţională. Şi se poate să vină în România nu într-o treabăoficială, ci într-una de caritate. Ei au făcut un eveniment deacest fel la Madrid şi unul la Basel anul trecut, aşa că s-ar puteaîntâmpla. Sunt doi oameni care câştigă enorm de mulţi bani şi caredau şi înapoi. Singura problemă este că nu ai unde să îi joci înRomânia", a explicat Ion Ţiriac.

Deţinătorul licenţei turneului detenis de la Bucureşti a participat, marţi, la conferinţa de presăorganizată cu ocazia schimbării titulaturii competiţiei din BCROpen România în BRD Năstase Ţiriac Trophy. Programat în perioada17-25 septembrie la Arenele BNR şi dotat cu premii în valoare de368.450 de euro, turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy este singuruleveniment ATP World Tour 250 din România.

Ministrul Elena Udrea declara, în2 iunie, că ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vaconstrui pe amplasamentul Patinoarului Flamaropol din apropiereaStadionului Naţional, în parteneriat cu autorităţile Sectorului 2,o sală polivalentă cu 16.000 de locuri.

"Avem o sală polivalentă deconstruit în parteneriat cu Sectorul 2, lângă Stadionul Naţional,pe amplasamentul Patinoarului Flamaropol", a spus atunciUdrea.

Clădirea în care funcţioneazăpatinoarul ar urma să fie demolată. Elena Udrea a adăugat că a fostales acest amplasament pentru că există o serie de facilităţi,printre care locuri de parcare. Potrivit ministrului DezvoltăriiRegionale şi Turismului, proiectul a intrat în procedură deachiziţie în ceea ce priveşte studiul de fezabilitate. "Sala vaavea 16.000 de locuri şi sperăm să fie gata anul viitor", a afirmatUdrea.

Ea a adăugat că investiţia va fimai mică de 50 milioane euro. "Vă asigur că preţul nu se va dublala sala polivalentă, aşa cum s-a dublat la Stadionul Naţional", amai spus Udrea.

În luna aprilie Compania Naţionalăde Investiţii (CNI), aflată sub autoritatea MinisteruluiDezvoltării, a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectareşi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri înBucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA. Dataprevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 1 iulie,iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conformunui anunţ de intenţie al CNI. Proiectul va fi finanţat de labugetul de stat, prin cel al MDRT, şi alte surse legal constituite,potrivit anunţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO