Companii

Ţiriac Jr: Intrăm puternic pe agricultură şi mai cumpărăm încă cel puţin 2.000 ha

Ţiriac Jr: Intrăm puternic pe agricultură şi mai cumpărăm încă cel puţin 2.000 ha

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2012, 00:09 7804

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac, spune că vrea să extindă activitatea Ţiriac Holdings pe noi domenii care înregistrează creş­teri puternice precum sectorul agricol.

Acest domeniu a avansat cu 30% anul trecut, la 19 mld. euro conform diviziei de cercetare a Raiffeisen Bank. În plus, compania va demara în acest an construcţia unei noi clădiri de birouri în apropierea Pieţei Victoriei, în care se vor investi aproximativ 30 mil. euro. Ţiriac Holdings a rulat anul trecut afaceri cuprinse între 400 şi 600 mil. euro conform calculelor ZF, cel mai important business fiind cel din auto, urmat de imobiliare, aviatic şi cel financiar.

"În acest moment dispunem de cash şi sunt câteva direcţii pe care aş dori să ne dezvoltăm: IT-ul, energia alternativă şi în primul rând agricultura. Acestea sunt cele trei segmente care cred că se vor dezvolta cel mai mult în următorii 20 de ani. Noi deţinem terenuri agricole şi în momentul de faţă suntem în discuţii pentru a achiziţiona încă două-trei mii de hectare", a spus Ion Alexandru Ţiriac, care deţine funcţia de reprezentant al acţionarului în consiliile de administraţie în companiile în care Ţiriac Holdings deţine un pachet majoritar sau minoritar de acţiuni. El a menţionat că pentru demararea noului proiect în agricultură doreşte şi realizarea unui parteneriat cu o companie care activează în acest domeniu.

Cel mai mare proiect care va fi demarat în acest an de către Ţiriac Holdings este construcţia unei noi clădiri de birouri pe str. Buzeşti, în apropierea Pieţei Victoriei şi care face parte din viitorul bulevard Uranus aflat în construcţie.

"Am început deja să mergem spre clienţi şi să vedem cât de viabil este proiectul, având în vedere că discutăm despre o clădire de birouri amplasată ultracentral, cu un standard triplu A adevărat. În momentul în care avem un grad de ocupare "securizat" vom începe imediat construcţia. Cel mai probabil, undeva în primăvara sau vara acestui an vom demara proiectul, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 30 mil. euro", a spus omul de afaceri.

Grupul Ţiriac are aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul de pe Buzeşti încă din 2006. Acesta a fost obţinut pentru o clădire cu o înălţime maximă de 50 de metri, de 12 etaje şi cu o parcare subterană. Piaţa Victoriei este considerată "punctul zero" al investiţiilor în centre de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO