Companii

Ţiriac JR: "România mai are 30 de ani până ajunge la saturaţie în business"

Ţiriac JR: "România mai are 30 de ani până ajunge la saturaţie în business"
17.09.2010, 19:04 39

Ion Alexandru Ţiriac consideră că România mai are 20 de ani decreştere până va atinge gradul de dezvoltare a ţărilor vestice şiîncă 30 de ani până ajunge la saturaţie în business.

Fiul cel mare al lui Ţiriac spune că marjele de profit dinRomânia nu vor mai fi ce au fost: o dată pentru că anii de boomeconomic nu se vor repeta curând şi "bine ar fi să fie aşa, pentrucă nu erau creşteri sănătoase", dar şi pe fondul crizei economice:"ce trăim acum nu e o criză, aşa trăim şi aşa vom trăi de acumîncolo". Cu uşoare porniri de patriotism ("e ţara noastră şi e binesă facem afaceri aici"), dar şi cu conştiinţa responsabilităţii ("eafacerea familiei mele, voi gândi mare în continuare şi măinteresează ca ceea ce fac să fac bine şi să continuu aceastămoştenire de afaceri"), Ţiriac Junior spune că va rămâne în Româniapentru a conduce în continuare compania. Iar implicarea sa artrebui să fie, după cum spune, din ce în ce mai mare. Deocamdată,dă ca exemplu schimbarea conducerii din cadrul diviziei auto:"Sistemul pe care îl avem noi aici e mai bun decât ce am avut ieri.Nu mai am un singur şef pe importatori, ci trei, câte unul pefiecare arie de responsabilitate. Toţi trei îmi raportează miesăptămânal şi în fiecare zi lui Petru (Petru Văduva, CEO al ŢiriacHoldings din ianuarie 2009 - n.r.). Eu îl ajut pe Petru când arenevoie din poziţia mea de reprezentant al acţionarului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO