Companii

Tiriac: Managerii romani sunt de trei ori mai scumpi decat cei din Vest

Tiriac: Managerii romani sunt de trei ori mai scumpi decat cei din Vest

Ion Tiriac: Am la bani de nu stiu ce sa fac cu ei

15.09.2008, 20:46 41

Antreprenorii romani platesc de trei ori mai mult unui manager local, este de parere Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, cu o avere estimata la aproximativ 3 mld. euro.

El detine afaceri in sectorul imobiliar, import si retail auto, aerian si leasing si este actionar al UniCredit Tiriac Bank, precum si al companiei de asigurari Allianz Tiriac Asigurari.

"In Romania este foarte greu sa gasesti manageri. Acestia costa de trei ori mai mult ca la Munchen, Paris sau Londra si niciodata nu stii pe cine pui la conducere. Salariile managerilor in Romania sunt de la x la cateva milioane de euro", a declarat pentru ZF Ion Tiriac.

Afirmatia lui Tiriac vine in contextul in care in piata au existat informatii potrivit carora Anca Ioan, CEO-ul Tiriac Holdings, ar urma sa se retraga de la conducerea companiei. Omul de afaceri nu a dorit sa comenteze aceste informatii. In legatura cu austriacul Peter Schonhopfer, unul dintre posibilii inlocuitori ai Ancai Ioan, Tiriac a spus ca il reprezinta pe el in cadrul grupului, neavand functii executive, acesta detinand anterior functia de vicepresedinte al Siemens AG in Austria.

Grupul Tiriac Holdings, cu o cifra de afaceri de 1,6 mld. euro in 2007, se situeaza intre primele zece corporatii locale, cele mai mari venituri fiind generate de divizia auto. In 2008, cifra de afaceri ar putea ajunge la circa 2,2 mld. euro. In ultimii doi ani de zile afacerile holdingului Tiriac s-au concentrat puternic pe real estate, domeniu unde a atras credite importante de la banci. In opinia omului de afaceri, preturile la locuintele noi in Romania "se vor stabiliza la aproximativ 1.800-2.000 de euro pe metrul patrat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO