Companii

Ţiriac Operating Lease: Eliminarea timbrului de mediu şi avalanşa importurilor de maşini vechi afectează activitatea firmelor de leasing operaţional

Bogdan Nestor, director executiv la Ţiriac Operating Lease: Noi ne îndreptăm către IMM-uri şi companii regionale pentru a atrage noi clienţi.

Bogdan Nestor, director executiv la Ţiriac Operating Lease: Noi ne îndreptăm către IMM-uri şi companii regionale pentru a atrage noi clienţi.

Autor: Bogdan Alecu

15.06.2017, 00:05 318

Importul masiv de maşini vechi, care anul acesta va creşte spre 500.000 de unităţi, dublu faţă de anul trecut, va determina o scădere a preţului automobilelor pe piaţa de second-hand şi implicit va afecta profita­bilitatea firmelor de leasing operaţional.

„Maşinile importate la mâna a doua nu ajung doar la persoane fizice, ci şi la cele juridice pe care firmele de leasing operaţional le targetează. Mai mult, o ofertă foarte mare pe piaţa de second-hand reduce preţul şi implicit determină pierderi pentru firmele din domeniu deoarece modelul nostru de business se bazează tocmai pe o estimare cât mai corectă a preţului maşinii la final de contract de leasing operaţional“, explică Bogdan Nestor, director executiv la Ţiriac Operating Lease, compania de leasing operaţional din cadrul Ţiriac Holdings.

Serviciul de leasing operaţional a fost oferit de Ţiriac Holdings începând cu anul 2003 drept un canal de vânzare pentru dealerii Ţiriac Auto, în timp ce în următorii ani au intrat pe piaţa locală tot mai multe companii străine cu activitate în domeniu.  „Noi ne îndreptăm către IMM-uri şi companii regionale pentru a atrage noi clienţi. În cazul companiilor multinaţionale de cele mai multe ori contractele sunt semnate la nivel interna­ţional şi implicit este greu să intri cu o ofertă la companii precum Orange sau Coca-Cola. Cu Ţiriac Operating Lease mergem spre firme româneşti sau regionale“, a spus Bogdan Nestor, director executiv la Ţiriac Operating Lease.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO