Ţiriac revine pe piaţa rezidenţială şi vrea să facă locuinţe pentru corporatişti în Bucureşti, Timişoara şi Braşov

17 mar 2017 Autor: Bogdan Alecu

Bogdan Cernescu, director general al Ţiriac Imobiliare: Platforma de la IFMA (fostul Ascensorul – n.red.) pe care o deţinem are 2,5 hectare. Luăm în calcul să construim birouri acolo, însă deja toţi fac clădiri office în acea zonă şi au o poziţie mai bună ca noi faţă de metrou. Din acest motiv vrem să dezvoltăm un concept de rezidenţial care îi va avea ca public-ţintă pe cei care vor lucra în clădirile de birouri din zonă.

„Rezidenţialul migrează acum după birouri deoarece toţi vor să petreacă cât mai puţin timp pe drum.“

Grupul Ţiriac, controlat de miliardarul Ion Ţiriac, va demara în perioada urmă­toare noi proiecte reziden­ţiale în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din România unde piaţa imo­biliară prinde avânt.

Decizia vine în contextul în care holdingul fostului tenisman a demarat vânzările la cea de-a patra fază a proiectului Residenz din Chitila, estimată să se încheie în prima parte a anului viitor.

„Am urbanizat o serie de terenuri de la nivelul grupului şi lucrăm la o serie de PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale – n.red.) pentru a dezvolta proiecte cu o componentă majoritară de rezidenţial în Bucureşti, Timişoara şi Braşov. Grupul are experienţă pe astfel de proiecte datorită dezvoltării Residenz“, a spus Bogdan Cernescu, di­rector general al Ţiriac Imobiliare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
bucuresti
, timisoara
, tiriac
, piata
, brasov
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide