Companii

Top 10 cei mai mari exportatori din România în 2017. Daimler şi Ford au adus un plus de 1,7 mld. euro. Industria auto, atât cea producătoare de automobile cât mai ales cea produ­că­toare de componente, domină auto­ritar topul

Top 10 cei mai mari exportatori din România în 2017....

Autor: Bogdan Alecu

19.03.2018, 00:08 3487

♦ Fabrica de cutii de viteze a Daimler din Sebeş a devenit al doilea mare exportator din economie, după uzina Dacia, urcând 24 de poziţii ♦ Cei mai mari zece exportatori din economie au o pondere de aproape 19% din total, cu o valoare de 11,7 mld. euro, cu 1,7 mld. euro în plus faţă de top zece din 2016.

Industria auto, atât cea producătoare de automobile cât mai ales cea produ­că­toare de componente, domină auto­ritar topul celor mai mari zece ex­por­tatori din România, iar cel mai mare salt a fost punctat de fabrica de transmisii pentru Mercedes-Benz, potrivit datelor trans­mise de INS la solicitarea ZF. INS men­ţio­nează că este vorba de date provizorii pe anul 2017.

Star Assembly, compania deţinută de Daimler şi care produce la Sebeş unele dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume, a depăşit anul trecut Rompetrol Rafinare în topul celor mai mari exportatori şi s-a clasat direct pe locul 2, în urcare de pe poziţia 26, fiind unul dintre cele mai mari salturi înregistrate în ultimii ani. Odată cu accelerarea producţiei lui Ford B-Max pe final de viaţă dar mai ales a motoarelor Ecoboost produse la Craiova, Ford România a urcat anul trecut pe locul patru de pe poziţia a şaptea cu un an în urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO